Angol levélírás, levélírás angolul - így csináld!

Arra, hogy angolul írjunk levelet, nem csak akkor lehet szükségünk, ha nyelvvizsgázni, vagy érettségizni szeretnénk angolból, hanem akár a mindennapi élet során is. A mai globalizált világban könnyen előfordulhat, hogy az interneten keresztül szeretnénk valakitől érdeklődni valamivel kapcsolatban, vagy rendelünk valamit külföldről, de nem érkezik meg, vagy nem olyan, nem azt küldték stb.

Tovább olvasom
Angol rendhagyó igék - ezeket kell tudnod!

Ahogy minden nyelvben, az angolban is vannak rendhagyó igék, ám az angolban igénként csak 3 alakot kell megtanulnunk, és ezzel meg is vagyunk. A legtöbb nyelvhez képest azért lássuk be ez elég baráti. Íme, egy remek összefoglaló cikk a legfontosabb angol rendhagyó igékről.

Tovább olvasom
A used to használata - egyszerűen - 30 példával!

A “used to” szerkezet a magyarban lényegében a “szoktam” múlt idejű értelmének felel meg, tehát olyan cselekvést fejezünk ki vele, amit régebben szoktunk csinálni, de már nem, illetve olyan állapotot vagy tulajdonságot, ami korábban igaz volt valakire de már nem.

Tovább olvasom
Past Simple (Egyszerű múlt) - 30 példán keresztül!

Ebben az igeidőben, legnagyobb bánatunkra, viszonylag sok a rendhagyó ige, ezek nagy része pedig pont a leggyakrabban használt igék közül kerül ki. Ez valójában nem véletlen, ugyanis a nyelvekre jellemző, hogy a gyakori igék a használattól “elkopnak”, megváltoznak, így renddhagyóvá válnak. A ritábban hasznát igékre ez általában azért sem igaz, mert az anyanyelvi beszélők is elfelejtenék, hogy rendhagyó, hiszen nem használják őket gyakran.

Tovább olvasom
5 perc angol – a kiváló online oktatási platform!

Azt a kifejezést, hogy „5 perc angol” már mindenki hallotta. Magyarország egyik legnagyobb, ha nem a legjelentősebb weboldala és magazinja, ahol a legkiválóbb minőségű angol tananyagokat lehet elérni. Legyen szó akár beszédkészség fejlesztésről, kiejtésről, szövegírásról – az 5 perc angol segíthet nekünk abban, hogy szinten tartsuk az angol tudásunkat.

Tovább olvasom